Welkom bij Coenders Tweewielers Welkom bij Coenders Tweewielers

Coenders Tweewielers
Hoofdstraat 34
6598 AE Heijen

tel: 0485511597
info@coenderstweewielers.nl


Maandag Gesloten
Dinsdag 08:00  uur - 18:00 uur
Woensdag 08:00  uur - 18:00 uur
Donderdag 08:00  uur - 18:00 uur
Vrijdag 08:00  uur - 19:30 uur
Zaterdag 08:00  uur - 17:00 uur
Zondag Gesloten

 

Verzekerd van een goed slot voor je tweewieler

Wat is een ART-slot?

Om diefstal van je fiets, scooter of motor te voorkomen gebruik je natuurlijk een slot. Maar wat is nu een goed slot? Stichting ART keurt alle sloten en voorziet de goedgekeurde sloten van het ART-keurmerk. Lees meer over het ART-slot en ontdek welk slot je nodig hebt voor je verzekering.

Stichting ART en het ART-keurmerk

Stichting ART test, keurt en certifieert alle sloten die in Nederland op de markt komen. Het gaat om alle soorten: ringsloten, kettingsloten, beugelsloten, vouwsloten, schijfremsloten, kabelsloten en insteeksloten (alleen voor de fiets). Sloten met het ART-keurmerk zijn uitgebreid getest op diefstalbestendigheid. Met het ART-keurmerk weet je daarom zeker dat een slot voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Je herkent een ART-slot aan het ART-logo met het aantal sterren op het slot in de vorm van een sticker of afdruk. Op het logo moet ook het goedkeurnummer zichtbaar zijn.

ART-sloten zijn ingedeeld in 5 certificerings-categorieën. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot.

  • ART-1: 1 ster is minimale beveiliging
  • ART-2: 2 sterren voor fietsen
  • ART-3: 3 sterren voor brom- en snorfietsen
  • ART-4: 4 sterren voor motorfietsen 
  • ART-5: 5 sterren voor motorfietsen 

Welke ART-certificering heb ik nodig? 

Veel verzekeraars stellen het gebruik van een erkend ART-slot verplicht. Meestal kun je alleen met een goedgekeurd slot aanspraak maken op een schadevergoeding bij diefstal. Welk ART-slot je nodig hebt, verschilt per type verzekering. Voor een fiets is bijvoorbeeld een ART-slot met 2 sterren meestal voldoende, terwijl voor een motor minimaal ART-4 is vereist. Lees daarom de polisvoorwaarden goed door. Zo weet je precies welke ART-certificering je nodig hebt. 

Heb je een ART-slot aangeschaft? Bewaar de aankoopbon dan goed. Als je fiets, scooter of motor wordt gestolen, kun je zo aantonen dat deze goed op slot stond. Ook moet je altijd de originele sleutels van het ART-slot kunnen afgeven. Zowel de reservesleutel als de sleutel die gebruikt is en dus duidelijke gebruikerssporen heeft.

Welk ART-slot heb ik nodig voor de ANWB Fietsverzekering?

Om te voldoen aan de voorwaarden van je ANWB Fietsverzekering heb je een ART goedgekeurd slot nodig met minimaal 2 sterren. Voor e-bikes geldt een tweede slotverplichting. Ook dit slot moet ART goedgekeurd zijn en minimaal 2 sterren hebben. Alleen dan heb je recht op uitkering na diefstal van jouw fiets.
Let op! Een insteekketting geldt niet als tweede slot. De tweede-slotverplichting geldt niet voor e-bikes die vezekerd zijn voor 1 maart 2024.